איך מתמודדים עם מחסום כתיבה?
יותר מעשרים וחמישה אלף מאמרים נכתבו מאז שחר האנושות על ההתמודדות עם מחסום כתיבה. אין ספק שהנושא הזה מדיר שינה מעיני כותבים רבים. חלקם מרגישים שהפרנסה שלהם נמצאת בסכנה, נלחצים, כותבים טקסטים ברמה נמוכה, ולמעשה נכנסים אל מעגל מהיר בו הלחץ והציפיה מייצרים תוצאות גרועות, שמגבירות את הלחץ והציפיה.
כותבים אחרים בוחרים באסטרטגיה מעט שונה: הם מבינים שנכסו למבוי סתום בפעילות הכתיבה, לוקחים הפסקה, מנקים את הראש, ואז, לאחר מספר ימים, מגלים שהבעיה לא נפתרה, אף אחד לא כתב להם את הטקסטים במקומם, וכעת הם במצב גרוע מזה שהיה אך לפני מספר ימים. מה עושים?
הנה חמש העצות שלי, מנהל אתר הברכות השלם, להתמודדות עם מחסום כתיבה:
1. לפעול בצורה רקורסיבית ולכתוב על מחסום כתיבה. זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו. הטקסט הזה נכתב לאחר מספר ימים שבהם לא הצלחתי לייצר ברכות איכותיות. אם הייתי מצליח לכתוב אתמול בערב ברכה, כפי שאני נוהג לעשות מידי ערב, לא הייתם קוראים את המאמר הזה.
2. לא לשנות מקום. הרבה פעמים יפצירו בכם לשנות את הסביבה שבה אתם נמצאים, בעיקר על מנת לקבל השראה. ברוב המקרים זה פשוט לא עובד. אם אתה אדם לא כישרוני, תישאר כזה גם אם אתה יושב מול הים. עזבו אתכם מבזבוז כסף על נסיעה, חניה או קפה בבית הקפה הסמוך. בהחלט ייתכן שפשוט לא נועדתם לכתוב.
3. אל תשתמשו בכלי אסוציאציה למינהם. הכלים האלו, סליחה על הביטוי, פשוט מחורבנים. אם לא הצלחתם לכתוב, זה לא בגלל שלא נחשפתם למילים חדשות, שאינן קשורות לנושא הכתיבה שלכם. זה בגלל שאתם בעצמכם לא בסדר, ואולי הגיעה העת לחפש מקצוע אחר, שבו כן תוכלו להתבלט.
4. כפי שציינתי בתחילת המאמר - לא לעשות הפסקה. זאת נשמעת אולי מתודה מקובלת והגיונית, אבל היא הומצאה על ידי אנשים עצלנים (גילוי נאות: כותב המאמר עצלן). בפועל, המתודה הזאת פשוט דוחה את ההתמודדות עם מחסום הכתיבה למועד מאוחר יותר, ולחוץ יותר מבחינה עסקית.
5. כן פונים לאתר הברכות השלם. אתר הברכות השלם מכיל, לצד ברכות לכל אירוע חיים, גם מאמרים, סיפורים קצרים, אנקדוטות שונות מעולם התנ"ך, כלי עזר למצגות ועצות וטיפים שימושיים לכתיבה בכל נושא בחיים. זוהי פרקטיקה שבאמת יכולה לסייע לכם. בהצלחה.