מהו האורך המומלץ לברכה?
למען הסר ספק, בפיסקה האחרונה של המאמר הזה אציג את התשובה הנכונה בעיני. זה לא הולך להיות מאמר מתחמק שטוען כי אורך מומלץ של ברכה כתובה צריך להיות תלוי בסוג הברכה. אז מהי, ריבונו של עולם, התשובה?
על מנת שלא לאכזב את קהל הקוראים הדרוך, אומר כבר עתה: אם ציפיתם למאמר מסתייג ומגומגם שטוען כי קיימות ברכות מסוגים שונים, ולכל ברכה מתאים אורך ייחודי משלה, ובכלל התשובה תלויה גם בסגנון וגם בסוג המאורע - הסירו דאגה מליבכם. בניגוד לשרלטנים אחרים, אני לא מתכוון לעבור לסדר היום מבלי לתת תשובה לשאלה הזאת. עם זאת, אני כן מתכוון לתת קצת רקע שישפוך אור על הנושא.
ובכן, בבואנו לתת תשובה לגבי האורך המומלץ עבור ברכה, חשוב יהיה להבין אילו סוגי ברכות קיימות. הברכות הנפוצות ביותר הינן ברכות ליום הולדת, ואחריהן ברכות לראש השנה, ואז ברכות לגיל מצוות, משם נמשיך: ברכות לחתונה, ברכות לפרישה ועוד ועוד סוגים נוספים. מובן מאליו, שברכה קצרה עד מאוד יכולה להתאים רק לחלק מן האירועים המצויינים ומובן אף עוד יותר שברכה מסיבית וארוכה מתאימה גם היא רק לחלק מסוגי האירועים. סיכמנו שבאירועים שונים קיימים צרכים שונים אולם לא זאת הייתה שאלת המחקר, ולמען האמת לא באמת מדובר במחקר, כי אם בהבעת עמדה מגובה בשנים של ניסיון.
ואכן, לאחר כתיבה של מאות רבות של ברכות (אם לא אלפים), אני סבור שיש בידי מספיק מידע כדי לקבוע מהו מספר השורות האופטימלי שצריכה להכיל ברכה. אציין, לפני שאחשוף את התשובה המסקרנת, כי לא מדובר במדע מדוייק. אם בעוד מאה שנים יתעוררו מדענים שונים וינסו לאתגר את הנחות העבודה שלי, ואם בעוד מאה שנים יוכלו מדענים לגרום לכך שאפשר יהיה להפיח בי רוח חיים, אזי לא אתווכח איתם. אם יביאו עובדות אחרות, שיבושם להם.
אני סבור, קוראים יקרים, שברכה בעלת 8 שורות יכולה להתאים לכל סוג של אירוע חיים. ברכה באורך כזה הינה מספיק ארוכה על מנת לכלול תוכן איכותי שמשקף את נשוא הברכה ומספיק קצרה על מנת שלא להתיש ולשעמם את הקהל. ובכן, זהו, חברים. נתראה במאמר הבא.